EJEREN AF DE SUNDE DYR

Jeg hedder Lotte Jespersen og ejer butikken og webshoppen "De sunde dyr".

Butikken i Nørre Alslev åbnede d. 18/3-2011 - webshoppen startede i marts 2013 - i november 2019 flyttede butikken til Hjelm (Sakskøbing)

De sunde dyr handler kun med SUNDE madvarer og fodertilskud - fortrinsvis til hunde, men også lidt til katte.

Butikken startede med kun at forhandle BARF (råfoder), men lidt efter lidt er der kommet flere og flere varegrupper på hylderne.

Nu forhandles her både BARF fra danske KRAGBORG RÅFODER og norske VOM OG HUNDEMAT, sund tørkost til hund og kat fra det danske foderfirma HIKE, tyske PLATINUM og svenske BOZITA, fodertilskud (naturprodukter) og et bredt udvalg af naturlige sunde godbidder til hunde og katte.

 

MINE HUNDE OG BARF

Jeg er den glade ejer af p.t. 3 skønne siberian huskies og har igennem mange år råfodret mine hunde.

Det startede helt tilbage til 1998 på Mallorca (hvor jeg boede på det tidspunkt), hvor jeg fik min første husky, Moe. Hun fik allergi, og vi prøvede rigtig mange forskellige slags tørfoder specifikt til allergi-hunde, men intet hjalp.

Hver gang allergien brød ud, fik hun røde knopper, som hun kradsede til blods med efterfølgende infektion. Så var vi ved dyrlægen, fik antibiotika og binyrebark - og så holdt allergien sig væk i ca. 2-3 måneder. Men når medicinen var ude af Moes krop efter et stykke tid, ja så vendte allergien tilbage igen - og så startede cirkus forfra.

Jeg hørte om BARF (råfodring) og tænkte, at der jo ikke kunne ske noget ved at prøve det. Så vi gik i gang med råt kød, vitaminer/mineraler og olie.

I løbet af den første måned skete der er mærkbar ændring hos Moe - og da der var gået 3 måneder, og hun ikke havde vist tegn på allergi, fortsatte vi råfodringen.

Hun blev en gladere og mere aktiv hund, hun fik sin fine bløde pels og flotte figur tilbage, hendes dårlige ånde forsvandt, hendes tandsten forsvandt - og endnu bedre: mine mange og ofte dyre dyrlægeregninger forsvandt også. 

Det er jo egentlig logisk - nu fik hun jo helt naturlig kost uden tilsætningsstoffer, farvestoffer og andre unødvendige fyldstoffer, som en hundekrop alligevel kke har brug for.

Moe blev 11,5 år og havde et godt hundeliv fri for allergi og andre sygdomme. Så nu er alle mine hunde på BARF - og har været det fra de ankom til mit hjem som små hvalpe - og vil altid være det.

Jeg har desuden med stor succes opfostret et kuld husky-hvalpe på BARF fra de var 3 uger gamle (da de fik tænder).

Det er ikke mere besværligt at fodre med råt kød end at tørfodre: 

  1. Tag hul på posen
  2. Hæld den nødvendige fodermængde op i madskålen (= ca. 2% af hundens voksen-idealvægt)
  3. Tilsæt vitaminer/mineraler (pulver eller blendede grønsager) og olie
  4. Kald på hunden - hvis den da ikke allerede sidder og venter

Jeg råfodrer mine egne hunde ud fra princippet, at det skal være let og ukompliceret og samtidig skal det passe ind i min travle hverdag

- dog skal hundene selvfølgelig have, hvad de skal af både kødtyper (proteinkilder), vitaminer/mineraler og olie - og motion og aktivering, mm.

Det behøver ikke at være så pokkers kompliceret at fodre sin hund på en sund og god måde, så den får et optimalt liv - med eller uden allergi.

Jeg hjælper dig gerne igang med råfodringen - sammen lægger vi en kostplan udfra din hunds vægt.

Potedask

Geffie, Maggie, Rumle og madmor Lotte